Oct 29, 2013

Relaks la rina..this is not your end life.petang ni pergi cari hp baru k.duit ada,xde belakang kira.
 
relaks brother..brother relaks (ulang 10 x)

Oct 28, 2013

Dah sign Loan agreement

Alhamdulillah,dah setel sign loan agreement dengan bank ahad hari tu. Lepas ni follow up dengan lawyer pulak.
 
 

Oct 26, 2013

Fira afina demam,badan dia panas..risau kalau2 kena denggi.Ingat esok nak pergi cek darah dia.
 
Makan pun tak lalu~kesian dia.
 
Get well soon k dear.
 

Oct 17, 2013

Daging Masak Gulai Serai

 
 
 


Bahan2nya..
1 kilo daging lembu ( di potong kecil2, dicuci dan ditoskan… )
2 biji kentang ( kopek kulitnya dan di potong 6-12 bhgn )
2 biji bawang besar
5 ulas bawang putih
1 inci halia
1 inci kunyit
10 btg cili kering – potong2 dan rendam dalam air panas )
2 batang serai
1 sudu teh ketumbar biji
1 sudu kecil jintan manis
1 sudu kecil jintan putih
1 kotak @ 200 g santan
1/2 cawan susu cair /santan pekat
2 keping asam gelugur
garam secukup rasa

Cara Membuatnya
1. Kisar bawang besar, halia, kunyit, cili kering, bawang putih, serai, jintan putih, jintan manis bersama sedikit air hingga hancur…
2. Kemudian satukan daging, bahan2 yg telah dikisar, air dan santan dan masak hingga daging 3/4 masak.
3. Masukkan kentang, garam, asam gelugur kedalam gulai… jika air kurang boleh tambah lagi… dan masak lagi hingga daging agak empuk dan santan telah mengeluarkan minyaknya.
4. Last sekali masukkan susu cair/santan pekat, sesuaikan rasa dan bila kuah sudah mendidih dan agak pekat bolehlah tutup api….
5. Hidangkan dgn nasi panas2….


kreadit:potret kasih

Followers