Jan 24, 2011

Miawww!!

Nak bela kucing..T_T
*susahla suami pembersih sgt ni,nanti kotor la rumah,sape yg nak basuh berak kucing la,eiiii nyampah tau i..*

macam dah lama je x pegang kucing,cium2 kucing..
ingat lagi ayat mak aku masa aku kecik-kecik dulu
"kucing berkurap tu la yg diciumnye"
hehehe..dulu ade kucing,miaw nama diberi..
pernah nak panggil nama lain,panggil nama tu dia buat bodo je..die xsuke kot,panggila miaw..
eh,panggil miaw dtg plak kan..suka la tu kot..

so,miaw la nama dia..
ade kurap kat hidung,aku la yg duk bubuh minyak gamat hari2 kat hidung dia..
tido pun bertemankan kucing*ke kucing yang bertemankan aku*
kucing tu sebenarnya kucing ntah sape2,xde tuan kot..
bila aku nampak je dia kat belakang rumah aku bagi makan..asal nampak je dia aku bagi makan..lama2,mula la naik tanduk..
mula-mula duk kat dapur dulu,lepas tu lama-lama pergi bertandang kat ruang tamu plak..lepas tu bilik aku plak*nasib baik ko kucing betina*
mak ngan bapak aku pun dah malas nak bising..hehehe

pernah dia keluar,lepas tu balik kaki berdarah-darah sambil jalan terjengket-terjengket..bergaduh ngan sape/ape ntah..
huhu,nangis2 aku bersihkan darah dia..
*cita-cita masa kecik dulu nak jadi dr.haiwan..haha!*

lepas tu kucing tu beranak..asik2 beranak je,lepas tu asik2 mati je anak-anak dia..antibodi x kuat kot,tu la ko miaw,aku suruh bawak gi klinik tiap-tiap bulan degil!aku la yang tukang galikan kubur utk anak-anak dia,ade bapak pun bapak lepas tgn.

aku xtau la bila..aku perasan miaw asik termenung je,dia pun dah tua sgt dah..bulu pun dah x cantik..mak aku siang ikan,memang niat nak bagi kat miaw la perut ikan yang nak dibuang tu(mknn kegemaran:perut ikan)
tapi bila miaw mcm x reti nak bersabar,asik panjat2 je kaki mak aku,dah la guna kuku..aku pun keluarkan la dia,suruh duk luar..

dah siap siang ikan tu,cari-carila dia keliling rumah tapi xde,panggil2 pun x dtg..sejak tu dah x nampak dia lagi..
xkan la merajuk kot!!klu merajuk pun,balik la rumah.family aku ckp,dia pergi mati senyap-senyap..sebab dia memang dah tua sgt.xnak aku sedih kot tgk dia mati..
kesian dia,kempunan perut ikan..

sebenarnya ade byk pengalaman aku dengan kucing,sebab lepas miaw ade lagi kucing jalanan yang aku bawak balik rumah,sampai terpaksa sembunyi2 masuk dalam bilik sebab diaorang dah warning"no more kucing!"

konon-konon buat susu kat dapur nak minum dalam bilik,tapi sebenarnya nak bagi anak kucing tu minum..haha
eh,laki aku dah tunggu tu,ok la..kalau rajin next time la sambung.

Jan 20, 2011

Seram sangat ke cite khurafat??


Disebabkan banyak sangat baca komen-komen yang mengatakan khurafat ni seram..
so,pergila dengan semangat seram yang berkobar-kobar..
mak mertua pun dah bagi warning awal2.."hari tu akma tengok sampai tutup2 muka"...

dlm hati:owh ini betul-betul seram..

tapi...
xseram sgt pun..part terkejut je banyak..

macam ciplak hantu juon pun ade..
hantu meniarap kat tangga la,tangan keluar pelan-pelan dari tingkap la..
dan macam biasa la citer hantu ni,tempat terang pun nak dimalapkan..

tapi jalan cerita,memang best..
cuma x seram sgt..

syamsul buat cerita memang best,bangga yusuf haslam dia ada pelapis..

p/s:citer ngankung lagi seram kot..hehe


Jan 16, 2011

IKEA

Best nya ikea..bestnya ikea...bestnya ikea..
pergi banyak kali pun tetap rasa best..

Best nya ikea..bestnya ikea...bestnya ikea..
Best nya ikea..bestnya ikea...bestnya ikea..
Best nya ikea..bestnya ikea...bestnya ikea..
bestnyerrrrrrrr!!!

Jan 9, 2011

Annual Dinner 2010



8 jan yang lalu bertempat di palm garden hotel ioi resort telah diadakan acara yang gilang gemilang,cemerlang, terbilang(lebih-lebih nampak!) suatu acara yang dipanggil dinner.

acara makan!(tapi makanan tak sedap,huh..next time xmau honeymoon kat sini)
orang cakap,sebelum ada anak ni la masa nak berjalan puas-puas,nak tengok wayang puas-puas,buat ape yang nak dibuat puas-puas,bermanja dengan suami lebih-lebih..nanti dah ada anak sibuk mengendong anak..masa,duit, tenaga semua untuk anak..kita ke mana,suami ke mana,anak je yang di situ~
so,yang penting kite bahagia and enjoyyyyyy dulu!!! ^_^


Tema:Traditional nite


dah mekap lite-lite macam ni(akak mekap yang cakap) kalau aku jadi artis dapat banyak job tak..hehehe

ajk di bahagian registration
beratur semua!!!sape beratur tegak-tegak dapat baju free!!

mendengar kata-kata ummi dengan penuh perasaan..


x boleh bawak family,eh suami..so, sape2 nak bergambar dengan saya,cepat2 sini sebelum suami saya nampak!!


hadiah-hadiah lucky draw.bertuah punya hadiah, nape satu pun xnak kat i ni.

xdapat lucky draw,jadi tukang pegang hadiah pun jadilah T_T

sungguh komited menjalankan tugas dengan harapan turn dia pulak akan dapat.LOL

aiyo,orang nampak ke aku senyum dengan buku,nampak ker??hehe
*ayat kat buku tu lawaklah*






haihh,couple belakang tu!! :P







undian berdasarkan vote orang-orang di bawah.
bila tengok gambar ni baru tau,akak suthida di belakang tu angkat tangan untuk kami la.tq sis.. ^_^

sebenarnya kena catwalk atas pentas ni,nasib baik xde sape amik video..kalau ade harusla terlompat-lompat malu.
baju kuning tu,pasangan i ketika catwalk..en.husband,sila jeles..hehe

winner for best dress!!!congrats ^_^






ACARA PENUTUP:LETS LOMPAT-LOMPAT!!

situasi:pakcik jawe dari indon turun dari langit dengan tiba-tiba sehingga menyebabkan perempuan2 cun terkejut dgn cik perempuan paling hujung itu terkejut sampai terlompat.







Followers