Mar 28, 2010

CONTEST : Apa Saya Nak Buat Kalau Diberi RM100..



contest ni dicontestkan oleh lelaki ini..sila klik gmbr yek ^_^

Tarikh tutup penyertaan ialah pada 30.04.10

byk masa lagi jika mau join..ayuh kamu suma beramai2 join..sebab adiah nya, waduh2..(lempang diri sendiri sebab xtau nape tiba2 nak ckp begitu)

HADIAH:

Tempat pertama akan menerima RM100 terus ke akaun anda

Tempat kedua akan menerima RM50 terus ke akaun anda

Tempat ketiga akan menerima RM30 terus ke akaun anda

Tempat keempat & kelima akan menerima saguhati sebanyak RM10 terus ke akaun anda.

sila baca dengan penuh perasaan entri aku kat bwh ni spy korang dpt feel mcm yg aku rasa..hahaha :D

kalau aku ade rm100????
memandangkan skrg ni aku ber mood kan kawin..
ada lg 2 bulan lebih..(gle sekejap)


jadi rm100 tu aku nak gunakan utk majlis kawin aku..

dlm kepala otak aku ni xde benda lain melainkan mlm pertama..ahaks..(mak, sila lempang anakmu..pelan2, jgn kuat2 sakit..huhu)
haha..memain jek ye korang2 :D

rm100??
utk mjls kawin??
bleh aje..utk duit tol pengantin lelaki..(rasanya adat kat johor je, betulkan saya klu salah)
duit tol itu adalah dimana(skema di situ)
sblm pengantin lelaki naik pelamin duk bersanding ngan pengantin pompuan comel(aku)..
harusla ade org2 yg menghalang..
jadi duit tu la yg pengantin lelaki akan guna utk byr org2 yg halang dia dari duduk bersnding..
lepas je org2 tu dirasuah(diberi upah)sikit setiap seorg..
bygkan ada 100 org duk menghalang..
sorang dpt singgit..(kira ok la kan)
barula diaorg bagi pengantin lelaki duduk ngan pengantin pompuan sama2..

so lepasla duit tol bakal laki aku..

bwh ni contoh mcm mana duit tol tu dimintak..rmi2 duk kat pelamin..sian pengantin laki klu xdpt duduk..(andaikan ini terjadi pd aku, so en. lelaki ini sila kasihan sama saya..hehe)

*picture credit to kamu :)).tq*

ayat pertanyaan: nape aku sibuk2 nak tolong bakal laki aku plak kan..duit tol biarla die cari sendiri..

ayat perjawapan: mstila aku kena tolong..kang dia x dpt byr(imaginasi aku je ni), dah aku kena duk sorang2 plak kat pelamin tu..kan naya je tu..huhu.

motif: aku x sabo nak duk berdua2an di atas pelamin..ahaks

pastu aku akan heboh2 kan pada dunia yg duit tol mjlis kawin aku ditaja olehhhhhh <lelaki ini> :D

sekian..dari saya ^_^
p/s: ayat2 gatal cthnya mcm mlm pertama la, x sbr nak kawinla..tu suma rekaan semata2..penyedap cerita semata-mata.. =))



Mar 27, 2010

Kimia-Melda Ahmad


aku mula jatuh hati kepadamu
setelah kau kata cinta padaku
masing-masing dulu punya pasangan
akhirnya kita bersama
pertama kali kita bersua bertentang mata
terasa ada kimia di antara kita

kau kucup pipiku
kau bisikan cintamu
kau kata baby I love you
kau cairkan hati ku

bahagia,
kurasa,
disaat kita berdua bersama
memandang bulan terang
menyaksi bintang-bintang
kau seru akulah pelangi cintamu

kau kucup pipiku
kau bisikan cintamu
kau kata baby I love you
kau cairkan hati ku

bahagia,
kurasa,
disaat kita berdua bersama
memandang bulan terang
menyaksi bintang-bintang
kau seru akulah pelangi cintamu
kau seru akulah pelangi cintamu


Anak Ikan mati

Uhhh sedih..
kan dlu aku ade cerita yg aku bela ikan(anak ikan)
anak ikan yg memang ikan bukan org..



tapi kini..
anak ikan ku mati sudah
uhhh sedih

jadikan hiasan almari je la..


xmau la bela2 ikan lagi..
rasa mcm pembunuh pulak..
pembunuh ikan sebab xpandai jaga..


tapi aku pandai bela frogy ^_^

opsss..sori daling...hehehe


Mar 18, 2010

Gud Nite


Lokasi: atas katil ummi



dah angkut dari bilik aku sume benda2 yg diperlukan utk tidur..
dan perkenalkan bantal wangi ku......
yg comel2 kuning itu..hakhak

k la,tidur dlu yek..
gud nite... ^_^





Contest..

Aku menang contest lagi..
contest pasal surat cintan daling utk aku..
Daling jiwang..frogy pndai jiwang ke??haha

daling, kte suka jek usik2 kamu, sbb suka kamu gelak.. ^_^
gelak memang stok2 yg x hengat punya la..
(sori yek klu2 kamu terasa selama ni..cewah, baik x kte..heee :D)
daling frogy..msti kamu ngah gelak kannn..kann..haha
kte tulis ni pun smbl senyum2..hehe
xbleh la gelak kan, kte blum(xnk) giler lagi gelak sorang2..
kla, mls la nak merepek pasal kamu..
boring la..asik kamu, kamu, kamu..
ehem2 daling, bleh x carikan petunang no.2 utk kte..*smbl kenyit2 mata wlpn kamu x nmpk*
ahaks..

Thanks kak tasha utk hadiah yg bakal muncul tiba..
<boleh klik ini>

Thanks jgk utk hana ^_^
hadiahnya dah lama smpi..

ngah taip2 pasal hadiah ni tetiba plak ade kumbang msk bilik aku
kumbang binatang yek, bkknnye kumbang lelaki..
kumbang kot..duk terbang2 kat lmpu..
nak kata lipas bkn lipas..
lgpun lipas suka trbg2 kat lmpu ke??
tgk lama2 pun seyes x kenal binatang ape ni...
besar plak tu, ade sayap, bdn mcm keras jek aku ngk..
sambil taip2 ni mata asik pndang atas kat lmpu je, sbb tkt die tetiba dtg kat aku..
hello kumbang..i bkk tingkp bukan utk u la..
eeee..tkt la..
ummi ni, time tragis2 mcm ni la die xde kat umah plak..
g dating la, ape la..nymph tau..
klu die ade bleh aku suruh die halaukan..
aku try tutup lmpu die jatuh..
tp tkt la nak halau keluar dari bilik..
mcm besar jek aku ngk..
kang skali die terkam nya aku lepas tu gigit leher aku mcm mana?? (imaginasi lebih2)
eeee..tktla..
aku bkk lmpu, die gi kat lmpu tu blk..
aku tutup lampu, die jth lagi..
pastu aku bukak tutup, bukak tutup itu lampu biar die penat..hahaha
mcm mana aku nak tido ni weiiii..
tkt la..

nmpk x binatang tu??
bsr kannnn..uuuuu, tktnye..

ummiiiiiiiiiiiiiiiiiii..aku nak tumpg tido kat blk ko mlm ni!!!!!!!!!!!





Mar 16, 2010

Borang nikah-setel


Alhamdulillah..
Borang nikah dah setel
Tok kadi pun dah booking (org kg mawi..tu pun nak bgtau ke??..hehe)
boleh nikah udah
Hepi2..(daling, jom nikah esok...haha)

johor ade interview tau..
diaorg ty simple2 jek..
doa iftitah, jenis air mutlak, doa qunut, tanggungjwb isteri pada suami..
aku kena interview sorang2 sebab daling kl bkn johor..


Ada lagi 2 bulan lebih..


yeah bebeh..i will be ur bride (i'allah ^_^)

p/s:semoga semuanya berjln lancar..amin..




Mar 13, 2010

johor..sate..otak2..danga bay..angsana..

mlm ni nak blk johor..
seronoknye, rindu sama family ku
mcm biasa driver aku = daling
tula, org nak naik bas xbleh, bahaya la ape la..naik bas xbleh, trpksa la ckp nak naik train, pun xbleh jgk..*naik flight ke?? mcm x berbaloi plak rasanya..blk johor je pun*
lmbt la, bhy la..
klu aku nak drive x bagi jgk(klu kat highway bleh la drive, x byk keta sgt)
ayat die: sian la syg penat, xpe biar daling je yg drive (padahal tkt klu aku drive, igt aku xtau la tu)
ngada2 tau, suka nak manja2 kan aku, cekik kang baru tau.. :P
*cpt la daling blk keje..x rock la keje ari sabtu..hehe*

..misi balik johor..

mcm dah lama je x mkn otak2 kempas..


bkn ni.. :)

tapi bwh ni..


sedap =))))


nak cari sate..ade satu tmpt tu aku suka sgt sate die..bakar kaw2 punya,kuah die pun sdp..
xtau ade lagi ke x org tu jual kat ctu



xdela mcm sate kat tutttt..
x sdp lgsung, bkr x kaw2,masam ..kuah pun xsdp mana..tau la glamor..


* agak2 korang tau x kat mana sate yg xsdp ni.. :)) *

tau x knape stp kali mkn sate, diaorg hidangkan skali timun?
sate yg dah bkr2 tu kan ade hitam2 kesan dari pembakaran guna arang tu..
kat ctu ade karsinogen (penyebab barah)
jadi timun tu kira mcm anti-karsinogen..
jd jgn lupa mkn timun lepas mkn sate..
*klu mkn timun dlu baru mkn sate, mcm mana yek?..korang jwb sendiri la..hehe*

(xnak tanya ke nape diaorg sediakan nasi himpit skali..tanyala, tanyala..heee :P)


pastu nak pegi danga bay...



jln2 kat street mall


uit adik2 ku, nanti bleh la pau aku main prmainan2 kat ctu
cewah..lagak mcm seorg kakak yg baik..haha


*main benda ni pun aku dah jerit gle2*
nape sume gmbr time mlm ni? nmpk sgt nak kuar gi danga bay mlm2..

pastu nak pegi hutan bandar...(sama mcm dlu ke, @ dah ade perubahan)
nak gi angsana (saje nak ngk, still ramai *org luar* ke)
nak jumpa kwn aku..aliza(nak ngk baby, dah bsr ke blum..), milah(sory, xdpt dtg wedd ko, aku balik ni nak bagi ko adiah :) terharu tak..ahaks)

cuti sampai ari selasa..best2.. =)
tujuan sbnr nak pegi jbtn agama, interview..
tapi ni dah melencong2..haha




Mar 1, 2010

Al-fatihah untuk Azri Hazim

Aku bukan sape2 pun dgn arwah..
Tapi ble ngk facebook die..
*clik cni*
sedih plak..
Arwah meninggal sbb accident..
Adik arwah kat icu lagi..

gi la jengah2 facebook arwah..
kat ctu korang bleh tau mcm mana die accident..
kwn2 arwah ada postkan..
Xbleh bayangkan klu aku kat tmpt nadia(gf die) skrg..
klu aku kat tempat family die..


Hope nadia kuat..
(aku lagi sedih ngk nadia, still post kat komen arwah wlupun arwah dah xkan reply lagi)

p/s: arwah meninggal 25 February 2010

sedihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
alfatihah untuk arwah Azri Hazim





Followers