Feb 27, 2010

Kopitiam

*klik kat gmbr utk baca lebih jelas*

Feb 26, 2010

tQ..tQ..tQ

*bleh nmpk x?klu x jelas klik kat gmbr yekkk*

Tima kasih pada kamu2 semua..dari malaysia..
dari jepun( zack ke baca ni..hahaha,giler perasan :p )
indonesia..singapore dan dari india...
thank u sooooo muchhh ^_^




Salam Maulidur rasul

Ok fine..
Time nak maulidur rasul ni la tetiba ada cte kat tv2 tajuk 'norhidayah'..
ok, bagus... ^_^




Feb 25, 2010

Menang Contest!!!! ^_^


Ari tu aku masuk contest 'whisper your love' ni..
Kena buat entri yg paling romantis utk cinta hati..



dan ini la entri aku yg konon2 paling romantik tu.. :D

"

Untuk En.tunang(Mohd. Farid Bin Amat Rubaiee)

kte syg kamu yek..

walaupun kamu xde la sehensem brad pitt, jauh panggang dari api..pastu kamu gemuk gedempol plak tu(padahal xdela begitu..haha). tapi kte cyg kamu…hehe.

sebab2nye….

kamu best, suke wat kte gelak2 ngan lawak ape2 ntah, kamu pandai manage perangai2 kte..leh la manage anak2 nanti..hehe.kte tau kte ni degil, ske jek mara2 kamu, ble kte mara kamu gelak plak sbb kate kte kelakar..pastu kte pun gelak sama2..haha.kte ni sensitip nak mampos, tapi kamu pandai layan kte… (haha,mood berbunga2 ni)

kalau kte sedih, kamu leh wat kte ketawa..kalau kte kecik hati dengan org, borak2 ngan kamu hati kte leh jadi sebesar2 bapak gajah…pelik kan..kamu x pernah pun marah kte, sangat2 tabik dengan sikap kamu yg satu ini..walaupun kte selalu x mesej sebab tertido, walaupun kdg2 cam malas nak layan kamu..tapi kamu tetap sabar dengan kte..kalau kte la, mau nye marah berkurun2 lamanya..haha.

kte pernah gak ade balak dlu..sampai kte ingat itula cinta terakhir kte, cinta maut la konon2nye..tapi ble kte kenal kamu kte rasa kamula cinta maut kte..(sile la jgn muntah beramai2)..lepas ni kalau ditakdirkan kte bercinta dengan org lain, mesti kte piki org tula plak cinta maut kite..hehehe

kte syg bagai nak mampos pun, kte tau satu ari nanti kte akan ilang kamu gak..esok ke, lusa ke, 3 taun lagi ke, 10 taun lagi ke, 50 taun lagi ke, 100 taun lagi ke..kte tau kamu bukan milik kte smpai ble2..mungkin kamu akan tinggalkan kte sebab dah boring dengan kte, sebab ade org ketiga ke,kesepuluh ke..atau mungkin sampai masanye kamu pergi selama2 nye..xpun kte yg pergi dulu (nak nangis time ni…haru betul la.).walaupun mungkin kamu bukan jodoh kte..kte tetap akan kenang kamu sampai ble2…

tapi kte harap kte akan jumpa kamu lagi di dunia yg lain..di dunia ultraman..haha.ape ni, dah melalut plak..sori2..hehe.kte harap kamula jodoh kte sampai ble2, kte harap kte akan tua bersama2 kamu..kamu kan dah janji nak jaga kte time sakit..kamu tu, jaga badan, kang dah tua sakit, kte suruh jek kamu kawin lain..biar bini muda jaga kamu..haha

tima kasih jaga kte selama ni..time kte sakit, time kte nangis..time kte rasa nak mara org, kamula jadi tempat luahan kte..hehe.kamu ske layan kte kalau kte wat lawak2 sengal sampai kte rasa kamu lagi sengal dari kte..nanti kte ade anak, kamu kena serius tau, biar die takut ngan kamu..biar die syg kat kte sorang jek..haha.

kamu baik..sebelum mkn kamu baca bismillah..xmcm kte..terus ngap dalam mulut..lepas ni kte baca doa sama2 sebelum mkn eh…kamu tu, mkn selalu habis walaupun x sdp..kte nak wat mcm tu, tapi xbleh, tekak dah xleh nak masuk, terus x mkan..teruk betul kan kte..abisla, mesti byk nasi2 yg kejar kte time kat akhirat..takutnye kte..klu org lain mara kamu, kamu diam jek..xde pun nak lawan2 balik..kalau ade pemandu yg bawak keta mcm taik pun, kamu still sbr lagi…kte plak yg lebih2 nak tekan hon kuat2..haha.kamu syg kat mak kamu sampai kte jeles, x patut kan kte jeles..hehe.

sian kamu, kena layan karenah kte selama ni…bukan senang kan nak jaga kte kan..

Syg kamu sgt2 :D


Thanx Hana sebab pilih kte sbg salah sorang pemenang..
Karangan ntah ape2 je tu..hehe



Feb 21, 2010

Bela belaanku

wahhhwahh...aku ade bela belaannnnnn...sronoknye gue..
Bela belaan aku adalah IKAN..
Ada 3 ekor semuanya...
Nama ikan ni swordtail..
ekor die ade pedang wa ckp lu..
Gile ganas ikan aku ni, sama la mcm aku..hakhak
(yela tu..baru ngk cte sedih dah nangis)

next time nak bela kucingla plak..
Bela ikan dlu kasi besar..
Pastu bela kucing plak...
Kasi die mkn ikan2 ni..kejam2..hahaha





harganya rm5..bli kat karnival wow kat putrajaya
(belon panas dah xde masa aku pergi tadi..mcm best jek kan klu dpt naik belon tu...)

xnmpk sgt kan rupa bentuk ikan ni..
jadi aku pun grab kan la dari google..
mcm ni la bentuknya..


*mcm pedang x ekor die..awas kamu..haha*


*ni harga nya rm1.50 tapi dpt diskaun jadi rm1 ajork*
konon2 syg la kan kat ikan2 ni..
jadi xnakla die mati sebab x tahan ngan air paip yg ade klorin dan ntah ape2 tu..



*ni plak mknn die, rm2*

suma skali rm8..ok, sekian untuk pembaziran duit di hujung2 bulan


Ruangan komen memang sengaja di sorokkan.. ^_^




Feb 20, 2010

Sedih laaaa

Cte dunia batinku kat tv3 ni buat aku nangis ok!!!
waaaaaa!!!!!!!! aku sedih ni..hukhuk

ehsan: pakcik google

p/s: gmbr atas ni melebih2 la pulak..idokla i nanges mcm tu skali..


Ruangan komen memang sengaja di sorokkan.. ^_^




Feb 18, 2010

Nuffnang ku

Sape yek baca blog aku ni..
Korang la..
Korang mana???..
Korang tu la.... :D
tima kasih yek...

walaupun x beribu2 lemon..(ingat lagi x ngan iklan ni..)
mcm blogger2 yang lain..(mungkin mcm korang yg baca ni)
tapi aku tau aku xle syok sendiri..ahaks :D

dan duit nuff dlm tabung aku ada
.
.
mungkin x sebanyak korang tapi tetap jgk nak ucapkan...
terima kasih pada yg sudi klik2..
jgn jemu utk klik2 lagi yek..hehe
dan yg x pernah klik..sila klik byk2...hehe


p/s: bestnya klu suara sedap..bleh jadik penyanyi(motif: sebab ngah ngk american idol..weeeee :D)
my signature coming soon bebeh..

Feb 12, 2010

Whisper your love's contest!!!!

Jom join contest ini... :D

Contest ni memerlukan peserta membina satu entry yang paling romantis di dedikasi kan kepada 'chenta' hati mereka. Contest ni tiada pemenang no 1, 2 atau 3 tetapi top 5 entry yang paling sweet dan kreatif akan di pilih and di umumkan sebagai pemenang. And tak lupa juga, pemenang akan di beri hadiah :)


Ni syarat2 pertandingan :

  • Penyertaan terbuka kepada semua blogger sama ada yang masih couple, dah bertunang atau pun berkahwin.
  • Entry boleh dalam bahasa melayu atau inggeris.
  • Letak kan blog Hana's Love Nest dalam blog list anda.

  • Sila letak kan juga banner contest ni dekat kolum sidebar uols and link kan juga pada blog Hana's Love Nest ni.
  • Hanya entry yang lengkap dan memenuhi syarat sahaja akan di anggap sebagai layak untuk menyertai.
  • Letakkan hanya 1 sahaja gambar 'chenta' hati anda dan 1 juga untuk gambar kamu berdua.Tak boleh lebih2.
  • Sebarkan contest anda dengan gaya sendiri dan letak kan link dari mana anda tahu mengenai contest ini.
  • Ceritakan juga serba sedikit mengenai contest ini dan link kan.
  • Sila tinggalkan URL entry contest anda di ruangan komen di bawah.
  • Tarikh tutup penyertaan adalah pada 14 February

sejak akhir2 ni mcm suke jek join2 contest couple2 ni..ahaks


Ok, ni ayat sy utk en.tunang...Ni la ayat yg paling romantik yg boleh sy buat..hehe.


Untuk En.tunang(Mohd. Farid Bin Amat Rubaiee)

kte syg kamu yek..

walaupun kamu xde la sehensem brad pitt, jauh panggang dari api..pastu kamu gemuk gedempol plak tu(padahal xdela begitu..haha). tapi kte cyg kamu…hehe.

sebab2nye….

kamu best, suke wat kte gelak2 ngan lawak ape2 ntah, kamu pandai manage perangai2 kte..leh la manage anak2 nanti..hehe.kte tau kte ni degil, ske jek mara2 kamu, ble kte mara kamu gelak plak sbb kate kte kelakar..pastu kte pun gelak sama2..haha.kte ni sensitip nak mampos, tapi kamu pandai layan kte… (haha,mood berbunga2 ni)

kalau kte sedih, kamu leh wat kte ketawa..kalau kte kecik hati dengan org, borak2 ngan kamu hati kte leh jadi sebesar2 bapak gajah…pelik kan..kamu x pernah pun marah kte, sangat2 tabik dengan sikap kamu yg satu ini..walaupun kte selalu x mesej sebab tertido, walaupun kdg2 cam malas nak layan kamu..tapi kamu tetap sabar dengan kte..kalau kte la, mau nye marah berkurun2 lamanya..haha.

kte pernah gak ade balak dlu..sampai kte ingat itula cinta terakhir kte, cinta maut la konon2nye..tapi ble kte kenal kamu kte rasa kamula cinta maut kte..(sile la jgn muntah beramai2)..lepas ni kalau ditakdirkan kte bercinta dengan org lain, mesti kte piki org tula plak cinta maut kite..hehehe

kte syg bagai nak mampos pun, kte tau satu ari nanti kte akan ilang kamu gak..esok ke, lusa ke, 3 taun lagi ke, 10 taun lagi ke, 50 taun lagi ke, 100 taun lagi ke..kte tau kamu bukan milik kte smpai ble2..mungkin kamu akan tinggalkan kte sebab dah boring dengan kte, sebab ade org ketiga ke,kesepuluh ke..atau mungkin sampai masanye kamu pergi selama2 nye..xpun kte yg pergi dulu (nak nangis time ni…haru betul la.).walaupun mungkin kamu bukan jodoh kte..kte tetap akan kenang kamu sampai ble2…

tapi kte harap kte akan jumpa kamu lagi di dunia yg lain..di dunia ultraman..haha.ape ni, dah melalut plak..sori2..hehe.kte harap kamula jodoh kte sampai ble2, kte harap kte akan tua bersama2 kamu..kamu kan dah janji nak jaga kte time sakit..kamu tu, jaga badan, kang dah tua sakit, kte suruh jek kamu kawin lain..biar bini muda jaga kamu..haha

tima kasih jaga kte selama ni..time kte sakit, time kte nangis..time kte rasa nak mara org, kamula jadi tempat luahan kte..hehe.kamu ske layan kte kalau kte wat lawak2 sengal sampai kte rasa kamu lagi sengal dari kte..nanti kte ade anak, kamu kena serius tau, biar die takut ngan kamu..biar die syg kat kte sorang jek..haha.

kamu baik..sebelum mkn kamu baca bismillah..xmcm kte..terus ngap dalam mulut..lepas ni kte baca doa sama2 sebelum mkn eh…kamu tu, mkn selalu habis walaupun x sdp..kte nak wat mcm tu, tapi xbleh, tekak dah xleh nak masuk, terus x mkan..teruk betul kan kte..abisla, mesti byk nasi2 yg kejar kte time kat akhirat..takutnye kte..klu org lain mara kamu, kamu diam jek..xde pun nak lawan2 balik..kalau ade pemandu yg bawak keta mcm taik pun, kamu still sbr lagi…kte plak yg lebih2 nak tekan hon kuat2..haha.kamu syg kat mak kamu sampai kte jeles, x patut kan kte jeles..hehe.

sian kamu, kena layan karenah kte selama ni…bukan senang kan nak jaga kte kan..

Syg kamu sgt2 :D


* gmbr en.tunang*

*gmbr kami berdua*


Dpt tau contest ni dari farysa

thanx farysa :D

Contest :Sejauh manakah si dia mencintai diriku




*klik gmbr utk ke contest*

Yuhuuuuu..
aku nak join contest lagi...
utk mengetahui sejauh mana sidia mencintai aku...
Jadi suruh sidia tulis pada sehelai kertas..
Tapi klu sidia dah tulis sblm rina suruh bleh kan cik natasha ^_^

Sebenarnya dia dah buat surat ni time anniversary kitaorg yg ke2...
iaitu pada 31 July 2009
Ada 7 muka surat semuanya..

motif gmbr bwh ni utk menunjukkan memang ada 7 muka surat semuanya

**bleh klik utk pembesaran yg besar2 gitu**


Kiranya mcm novel la gitu, dari saat die nampak aku kat UTM dlu,
Pastu kitaorg berkenalan, brkawan2 dlu, pastu kitaorg couple...
sampaila kitaorg bertunang..

Time dpt surat ni...Terharunya x leh ckp la,
Nak nangis pun ada time tu sbb x sangka dia akan buat suprise mcm tu,
Sbb aku cuma buat kad je utk anniversary kitaorg
Tapi time tu memang dah rasa hebat la kad aku tu..hihi
Rupa2 nya hadiah dia lagi hebat dari aku...
Siap ada tajuk tu...
Tajuknya Janjiku..en.tunangku jiwang..haha

Disebabkan panjang sgt surat ni,
Jadi aku tunjukkan sikit2 mana2 yg rasa memang menyentuh jantung la kiranya..


*start baca dari cni, klik yek, bleh baca dgn terang dan jelas*


terus zasssss sambung yg ini plak...
hehe

dan seterusnya ini ^_^




dan yg bwh ni adalah isi hatinya pada aku..cewahhhh..hehe


**bleh klik utk pembesaran yg besar2 gitu**




pstt: sebenarnya malu nak tunjukkan..tapi mahu..hehe :D



bleh x jadikan gmbr ni sebagai bukti yg memang en.tunang bagi surat ni pada aku... ^_^
abaikan kad buruk aku yg menyerlah di situ..hehe


ok...gmbr romantik plak..
.
.
.
.

tadaaaaaaaaa...


*gmbr suap2 ni bleh kan.. ^_^*

Kalau nak ckp sejauh mana dia cintakan aku..memang x ternilai la kasih syg die pada aku..
aku bersyukur sgt dpt kenal dia, diri aku terpilih jadi org yg dia syg..
Dia cuba sedaya upaya utk gembirakan hati aku, utk tunjukkan yg dia btl2 ikhlas sygkan aku..
pernahla dia buat video, buat cd lagu..yg plg penting dia sbr ngan karenah aku..
time birthday, die buat suprise dgn bagi hadiah yg byk...semata2 nak buat aku gembira..


dlu kami duduk jauh..sorang di johor, sorang di kl...
alhamdulillah skrg aku dah keje area selangor..dekat la ngan die..
jadi bleh slalu jumpa..hehe.
klu dlu cuma tel, msj,ngan friendster je la jadi penghubung kitaorg..
(dlu xde akaun facebook pun..hehe)

*ni slh satu cth melambak2 msj dia dlm inbox fs*

aku ni kuat merajuk..klu dah merajuk tu memang susah la nak pujuk..tu pun dia still sbr lagi..
bagusnye dia..bersyukur sgt2 dpt kenal dia..harap2 dia akan syg aku sampai ble2 dan impian kami utk berkahwin pada 06.06.2010 nanti
(lebih kurang 3 bulan lebih shj lagi) akan tercapai..amin...
dan dia tetap org yg aku kenal skrg ni walaupun smpi ble2..

aku ni mcm dah melalut lebih2 la plak..hehe.

ok, tu jek ^_ ^

Nota kaki : Norhidayah mohamad ayob= Rina (Harap maklum..hehe)

~INI ADALAH STICKY MOOD ^_^~

Salam Sayang
~Rina~


Feb 7, 2010

Jom Join Contest (menang Couple tee's)


Ni percubaan pertama join contest..

by aisumi * click2 cni *
Harap2 bleh menang..(kenyit2 mata kat aisumi)

Aku pertaruhkan gmbr ini..


sebab2 nye..
mcm comel jek aku landing kat bahu en.tunang..
mcm sama dgn gmbr contest ni jek..hehe
lagi satu mcm comel jek kami buat peace..hihihi
ni adalah kenangan ketika kami ke genting..
diambil dlm tahun 2007..
gmbr ni amik pakai hp, tu yg x menyerlah sgt..tapi harap2 still bleh diterima ^_^


Syarat-Syarat nak join contest ni:

1st: adalah seorang blogger dan ada blog sendiri
2nd: gambar yg digunakan adalah gambar sendiri
3rd: letak banner di bwh ni kat dalam entry anda dan jugak sidebar
(backlink ke blog ini jangan lupe)


Cara-Cara Nak join:
  • Buat entry pasal contest JJC (menang couple tee's)
tajuk: Jom Join Contest (menang Couple tee's)
  • Letak banner di atas di sidebar dan entry
  • Letak pice anda dan pasangan dalam entry (1 aje)
kalo boleh non edited pice yer
  • Jgn lupe tinggalkan comment link entry penyertaan anda..


Tarikh tutup 8 february...cpt2 join ^_^

Feb 4, 2010

Blog ku

Wahai si blog..
Rindu pulak mau edit2 kamu..
Mentang2 la baru berubah wajah..
Mcm comel jek kamu skrg..** bleh x, sy nak puji diri sendiri..hehehe**
Tapi blum cukup sempurna lagi..
Nanti mlm ni la akan sambung edit2 kamu..

Kisah ari ni???
Pergi keje, balik keje..sblm balik rumah lepak mkn2 kat beranang cafe ngan si bengong2..haha
Si bengong= Arin, Fariz, Bug, Ummi &..... Rizqi..haha
Suka jek main2 ngan rizqi, sbb dia x tkt org..
Nak kcu dia tido pun xpe, x de nya nak nangis2..bagus2
Bagus utk didera klu mcm tu..hihi
Mcm best jek ade anak kan..
Daling......nak anak!!!!!
Blum kawin bleh ada anak x??? hahaha

Tadi ngk facebook sape ntah..
Ngk2 gmbr die..
Pastu ade la satu album tu..
Mula2 gmbr diaorg kawin, pastu last skali bhgn album tu ada gmbr kubur..
Paham la aku yg tu kubur arwah isteri die..

Terus mcm terkedu, pastu terpikir..
Mcm mana klu satu ari nanti org yg aku syg pergi dlu..
Tak kira la..mak aku ke, tunang aku ke, adik beradik aku ke..kwn2 rapat aku ke..
Bersedia ke aku...setiap yg hidup kan pasti akan pergi..
Sedihnyeee..

Klu mak aku...
Dgn sape lagi aku nak panggil mak...
sape nak borak2 ngan aku cte pasal mkck aku yg tu, mkck aku yg ni...
cte pasal adik2 aku..
Slalu nya awal bulan aku tepon xpun mesej..
"Mak, along dah masukkan duit"
klu balik johor, nampk ada brg2 mak aku mcm best skit ke..
mula la aku pujuk2 mak aku bagi brg tu kat aku..
contohnya mcm tudung mak aku ke..lipstic mak aku ke..
bukannye xde duit nak beli, cuma rasa nak bermanja ngan mak aku..
aku rasa mcm best je guna brg2 yg die dah pernah guna..hehe

Klu tunang aku..
dgn sape lagi aku nak manja2..
slalunya nak gi mana2 aku suruh dia drive.
aku tkt la nak bwk keta..
aku tkt klu aku bwk keta tu, pastu terlanggar org, org tu KO..
Sejak ble ntah aku fobia bwkketa ni..
byk sgt baca kat paper pasal accident kot..
Dgn sape lagi aku nak borak2 benda merepek, sengal2..
ade ke org tahan ngan perangai aku...

dah la xnak la bagi contoh2 yg lain, nanti aku nanges...huhu

tapi, klu aku yg meninggal dlu..
ada x yg sedih...
tapi x byk amalan lagi ni...

dah la..dah la..
xmau pikir lagi...

Kesimpulan yg tersimpul:Hargai la dia selagi dia ada di dunia..


Salam Sayang
~Rina~

Feb 1, 2010

Test HIV

Yeye...dah setel test HIV..

Buat test kat Klinik Kesihatan Ampang..

Daling cuti sebab hari wilayah

Aku pun cuti sebab ngada2..hehe

Jauh gak dari tempat kami, tapi itu je klinik area selangor yg buat test HIV ari isnin..

Sakit owh, die cucuk..huhu

Alhamdulillah, kami berdua negatif..

Jadi boleh la kawin tanpa byk soal..hehe.

Teringat plak tadi..lepas borak2 sikit ngan doc pastu ngk2 jari aku yg telah dicucuk smbil tunggu doc tu isi2 borang ape ntah..

Tetiba je doc tu tanya..

Doktor: Norhidayah, jauh ke dekat..

Aku yg comel: aaaaa..duduk jauh ke dekat ke..aaaa, ape????

Doktor: Nama awak ni, Nor dgn Hidayah ni kena jauh ke dekat...

Aku : oooo..dekat2..haha..ingt kan ty ape td...

Daling: hahaha..

Doktor: ooo, soalan keliru yek..hehe.

p/s: En. Doctor yg dah menyakiti jari ku, cucuk tanpa belas kasihan..lain kali sila buat soalan dengan clean & clear yek..

Salam sayang,
~Rina~

Followers