Jan 30, 2010

Owh, pandainya aku melukis..

Hahaha..Tajuk memang x ingat, padahal xde la pandai pun..huhu

Lukisan aku utk en.tunang ^_^

Princess Rina = Mestila aku.. :)

Frogy = Mestila tunang aku yg tersyg(kwn2 panggil die frogy..hehe)







Jan 28, 2010

Blog en.tunang ^_^

Daling buat blog baru..


http://farid1307.blogspot.com


ada pasal diri aku..owhhh..terharu gua..

sila la jenguk2 di sana yek ^_^

Jan 24, 2010

Today is sunday

Yeahhh..

Today is Sunday

Sunday is Today

Today Sunday, Sunday Today

ok itu jek utk ari ni..hahaha..

ni gmbr2 semlm..layanzzzzz..


ai memang bajek cun ketika ini..haha


org sebelah tu siap gigit2 jari nengok bola..lain kali sila gigit jari kaki plak yek..



MU gooolllllllllllllllll!!!!!!!!!!!

salam sayang
~Rina~

Jan 23, 2010

Sabtu yg indah

Hari2 pun hari yg indah..

tapi hari ni sgt indah..

esok pun indah gak..

harap2 smpi ble2 pun indah.. ^_^

ari ni ade meeting..

pkck ni bos sy..maaf gmbr x clear..die mcm bengis ari ni..xbleh la nak suruh dia posing diam2..kang kena cepuk ngan fail..

kdg2 garang smpi aku nangis..haha.tapi kdg2 die ni suka buat lawak bangang..poyo tahap cipan..

kdg2 best meeting ni..bleh gelak2..slalunya time ari2 biasa sibuk buat analisis..so ari sabtu je la ari yg hebat utk duduk berbincang..present ape yg patut..

slaid aku x siap lagi...

xpe, meeting kul 2 nanti..byk masa lagi, bleh facebook dlu, baca2 blog, edit2 blog..hehe

mls la nak kira2 glassware kat lab ni....huhu

psttt: diaorg pun baru sibuk2 buat slaid (pemandangan yg biasa klu ari sabtu...hehe)


oiiittt, ape tu bukak2 email..siapkan slaid la!!!!



ni pun lagi sorang...mesti bukak web lucah2 tu..haha




ni pun sama baru terhegeh2 buat slaid presentation.. :P
blur la..xpe2 die x cun sgt..blur2 utk menutup kekurangan die..ahaks





mkck!!!!! siapkan slaid la..
lepas tu, mkck cleaner terus lempang aku ber das2..



oohh, kami dpt hadiah ari ni..


dlm nya berisi ini...

pen mcm2 warna + pensel & note book tebal


jap lagi siapkan slaid, pastu nak menelaah buku jap..

aku ingatkan time sekolah jek baca2 buku ilmiah ni..

rupanya dah keje pun kena jgk..

time meeting nanti msti ade sesi soal jwb..

mls tau..huhh



serabut mcm tu skali..lps tu x jumpa maklumat yg di cari..haha

salam sayang
~Rina~


Jan 22, 2010

mls la nak pikir tajuk

9.48 pm

haha..mls sungguh nak piki2 tajuk tau..huhu

ari ni daling gi jumpa kwn2 die..(pstt: dalinggg, bodek la chalok bagi harga kaw kaw murah punya tau :p)

bosan la..klu daling ade kat rumah bleh la aku tepon2 kacau die..msj ngada2..gaduh2 miang sikit..hakhak

ni die xde kat umah, xde sape nak layan aku membebel..waaaaa, sedih...huhu.

xkan la nak kacau die time die ngah lepak ngan kwn2 kan..sian die, slalu duk umah jek, ni skali skala die lepak bagi chance la skit kan.. :)

siap la nanti klu die dah smpi umah nanti...nak bebel puas2..rasain kamu..hahaahaaa (ketawa persis seorg yg kejam gila)

salam syg,
~rina~


update post jam 12. 20 am

waaaaaaaaaaaaaa...nape daling x balik lagi...waaaaa


ayat utk diri sendiri: nape ko x tepon ke mesej ke ngok ngek?

ayat diri sendiri kpd diri sendiri : xnak la kcu die..sian die nak borak2 ngan member..kang aku ganggu plak..

ayat utk diri sendiri kpd diri diri : pastu nak bising2 plak kat cni..

ayat utk diri kpd diri kpd diri sendiri: abis nak bising kat sape, bising kat ummi kang kena hempuk nanti...waaaaaaa...cptla balik umah...nak calling2 ni...huhu

(ckp ngan diri sendiri..giler ke apa ???)


ayat penaik tepung (semangat) : xpe..biarla die hepi2 ngan kwn die sepuas2nya
hari ni..aku kan tunang yg comel..baik..penyayang...sporting...lalalala~~

ayat kejam: ooo..hepi2 yek...siapla kamu nanti..haaa, tkt x daling???? hehe


slm geram
~rina~

update post 2.00 am
daling dah smpi umah..

smpi2 je terus die tepon pastu baru gi mandi2..

ohhh daling..i love u (waaaaa, muntah hijau..haha)

seronok ngk die hepi..

ok, mau baring2 di perbaringan sementara tunggu daling tepon lepas die mandi..

pstt: siap la kamu en.daling..heeeeheeee....

slmt mlm ^_^

salam sayang
~rina~

Jan 18, 2010

syukran

cantik kan dia...

dia ni...

namanya hanis zalikha..

credit to carl ^_^

ada x terpikir kenapa kte dilahirkan x cantik,hidung penyek, mata sepet sgt, gemuk sgt, kurus sgt..

Sebenarnya sume yg terjadi ada hikmahnya..

kena la bersyukur dgn apa yg tuhan dah kurniakan pada kte..

mungkin pada diri sendiri kte x la secantik mana, tapi pada org lain kte cantik (cantik kan subjektif, byk meaning..)

mungkin kte x cantik dari segi rupa tapi hati kte cantik.(dan x semestinya org yg cantik hatinya x cantik ye..bagi yg ada kedua2 (cantik+ hati baik) itu adalah bonus)

mungkin kalau kte terlalu cantik sgt, kte terlalu bangga ngan diri kte..bongkak (owh, perangai syaitan tuuu..bahaya)

mungkin kalau kte cantik sgt, kte xkan jumpa soulmate yg kte dah ada skrg, yg terima kte seadanya bukan dari paras rupa..(yelah, dah cantik kan, mestila lagi byk pilihan yg mengejar2 kte)


kalau kte rasa x cantik...tentu ada yg lebih teruk dari kte ..dari itu bersyukur la dgn apa yg tuhan dah kurniakan pada kte..

x kira la dari segi paras rupa ke..jgn asik complaint, nape aku ni putih sgt, x gelap mcm rina tu..mula la sibuk tanya pada diri sendiri knape2..nape hidung penyekla, mata besar sgt la..bla2...x baik tau, itu suma kan kurniaan tuhan pada kte..

dari segi bentuk badan ke..nape xde shape mcm si polan2, nape kurus sgt, mengeluh nape gemuk sgt..klu rasa kurus mungkin ada org yg lagi kurus, klu rasa gemuk mungkin ada org yg lagi gemuk..cuba blaja bersyukur..(hidup secara sihat k, jgn mkn berlemak, senam...**nasihatkan org sgt pandai..hakhak**)

dari segi kehidupan ke..knape hidup malang la, nape duit asik x cukup..rumah kecik..kereta kecik..bla2..skali lagi blaja bersyukur..

cuba blajar bersyukur..i'allah korang akan lebih menghargai hidup ni..dan rasa lebih gembira kot..mcm aku ^_^

hilangkan perasaan cemburu pada org lain, benda yg org tu buat @ dpt kte pun nak jgk..memang x aman la hidup klu mcm tu kan..


p/s: paling menyampah dengan org yg suka mengeluh..x baik tau..

alhamdulillah
~rina~

Jan 16, 2010

bakul ku..oh bakul ku...

Ari ni aku cuti..yehaaa, seronoknye..bleh la bersenang lenang kat rumah..
Tapi bdn x sihat sgt..sakit tekak..ni semua gara2 mkn abc yg aku perap dlm fridge tu kot..(sbnrnya terlupa, cek2 fridge cari mknn.. ternmpk plak abc yg aku perap..ape lagi, mkn la dgn rakusnya..hihi)

Lepas tu, esoknya mula la sakit tekak, bdn pun seram sejuk..padan muka utk diri sendiri.. =D

Ari ni pun still x berapa sihat sgt..sorry sis arin x dpt nak ikut kamu ke fish valley..rindu sih sama anak kamu..msti rizqi pun merasakan perasaan yg sama..cewahhh..haha.

Tetiba plak tadi terasa nak mkn sup sayur..bertungkus lumus di dpr..

Hasilnye..

jeng..jeng...jenggggg....

mkn mcm tu je tanpa nasi pun sdp gaksss..xsht ni xde mood nak mkn nasi..


Lps tu terpikir nak syelek bakul2 tu..tapi rupanya syelek ni cair sgt..x meninggalkan kesan utk bakul aku pun..patutla murah sgt..


emmm..nak buat ape yek dgn ini..en.tunang beli 2 botol plak tu...


terus msj2 en.tunang mengadu...(die ngah keje time tu..klu x maunye aku nak msj, hal2 penting mcm ni tepon je terus..hehe)

ptg ni en.tunang bwkkan syelek yg baru..bleh beronggeng2 skali..

opsss: tadikan kata x sihat..
( en.tunang = ubat )
=D


Comel jek sapu tgn yg dah siap gulung2 ni..gigih tau aku buat sume ni..

Ada berita gumbira 1 = tadi dah tepon charmbakers ..bleh tempah utk tarikh wedd aku tu.. seronoknye..dpt la kek yg aku impikan..alhamdulillah..

Berita gumbira 2 = cuti sekolah pun x dianjakkan, so bleh la kitaorg pilih tarikh tu...alhamdulillah

Berita gumbira 3 = Utk tempahan bahulu pun dah dpt gak, 100pcs= rm22..dkt je ngan area aku ni...bleh la nanti bli kat citu (klu ade sape tau tmpt yg aku bleh dpt lagi murah, meh la roger2 aku =))

hopefully sume nya dipermudahkan..amin

salam excited,
~rina~

Jan 14, 2010

update..update..update..

mls nak update blog..
malas..malas..malas..
tapi korang kena la rajin baca blog ni..
rajin..rajin..rajin..
(dah mls nak update blog, ade ati suruh org rajin baca plak kannnn..hihi)

emmm..tgh pikir nak pelamin mcm mana yekkkk =))))

salam syg,
~rina~

Jan 6, 2010

.. 06.06 ..

Bleh x kalau nak skip je terus ke bulan 6??????
x sbr dah ni.. (pengsan mak aku baca ni, anaknya dah x sabar nak kawin..hehe)

semoga apa yg diimpikan menjadi kenyataan..aminnnn

Followers