Dec 31, 2010

Mid Night Movie


Tengok citer ngangkung pukul 1 pagi..
ramai jugak tengok mid night yek..?
tengok sambil gosok-gosok mata sebab mengantuk.
ohh,lepas ni dah xnak la tengok mid night..
tapi ape pun citer kak limah lagi best.. :)


Dec 26, 2010

ICT

sebenarnya x payah pun tolong en.suami cari jalan,dia dah boleh cari sendiri sebab banyak sangat sign board ke ICT tu..
so, sampai la kami di sana,cantik..cantik..cantik..

nak kena bayar rm10(sekarang ni memang xde benda yang free kan..?)
tapi berbaloi la rm10 tu utk kenangan lampu2 yg cantik+gerai2 jualan(habis duit beli macam2 makanan..hehe)






































Dec 25, 2010

Jom jalan-jalan sempena hari krismas

Hari sabtu yang cuti..yeayyy,so jalan-jalan la kami membawa diri ke mana-mana.. :)
aku dh biasa cuti hari sabtu,en.suami la yang jakun..hihi
kami plan ke ict shah alam..
Ade Lampu-lampu bewarna-warni tu kan..tapi suami ni xtau plak ke arah mana ict tu..so,bedal je la jalan mana-mana pun..
Harap-harap la jumpa,nak tunggu kul 1 pagi nant sangatla lama sebab tgk midnight movie cite ngangkung..
Masa pilih tiket tadi tgk2 jgk ada tak lagi org nak tgk cite tu pukul 1 pagi plak tu kan..kang nant ade plak kami berdua je dalam panggung tu..heeeheeeheee
hari tu dah tgk cite kak limah tu,best jgk la..awie memang la xboleh blah..badan ketul2,muka macho tapi....hehe

p/s:baru je ckp td kan en.suami xtau jalan..ini kami dah trsalah jalan plak..haih.so,kena tolong laki i cari jalan..so,chao dlu yah.. =)

Oct 9, 2010

Sabtu, 09.10.10

Lokasi dating kami -------------->>>> CAMERON ^_^


Aug 16, 2010

Sahur..sahur..sahur

Akhirnyaaaa...
ari sabtu ari tu..
dptla jgk kami duduk serumah...
walaupun janjinya awal bln 8 dah setel suma, tapi ni dah pertengahan bln 8 baru nak siap..
terpaksalah berpindah rumah waktu bln puasa..
letihnya xtau nak ckp..
ni pun x siap kemas lagi..
smlm first time aku masakkan laki aku mknn utk bersahur..
klu sebelum ni, mak mertua yg msk, aku tolong2 ape yg patut..
tp ari ni aku yg masak(mood bangga)
masak tu mksud aku panaskan mknn2 dlm microwave..hehehe
makanan yg dipanaskan adalah lauk2 berbuka mlm tadi...hehehehe
sian la laki aku..huhu
xpela, 1 ari je k..
sahur ari ni syg msk lauk yg best2 yek incik suami.. :D
*ikan msk sambal tu kategori lauk yg best kan..kan..hihi*
alasan logik:rumah bersepah, x siap kemas lg..mcm mana mood memasak nak muncul..lgpun xde brg2 dapur mcm mana nak masak..
p/s: nk panaskan lauk tu pun aku bgn pukul 4 pg tau.. :D

Aug 8, 2010

Anniversary+farinashop+mak leha


tima kasih pada incik suami utk ini..




mcm mana la aku bleh terlupa plak..huhu.

memang x ingat langsung.masa dia bawak adiah ni, still tertanya2 sebab ape..
terpaksa la tanya sambil guna ayat ni:

"daling knape ni tiba2 bagi adiah?? oo, nk kawen lain ehhhh??cpt ckp!!!ke anniversary kawen?kan kte baru kawen..ke sbb 13.07 ari tu birthday daling??tp nape bagi syg adiah?sory, syg bagi daling patung katak je..(mulut bebel2 sambil bukak adiah, incik suami plak ngk aku sambil senyum2..die ingt aku buat lawak ke??aku serius ok time tu..harap maklum :P )

dah bukak kotak tu baru la teringat, 31.07 tu anniversary kami ke-3..
terharu ok(suami i ni suka buat suprise smpi i terharu biru..sbb tu aku syg die..hehe)
touching ok! die plak yg igt, aku ni x igt langsung..lagi2 ble nmpk rantai tu...ari tu aku merengek2(sbnrnya paksa) die blikan rantai tu..hehe.x sangka plak dpt awal..suker2 ganda 23(kebabom) prnah dgr ini kat sinar fm tak? :))


*entri ni dibuat selepas 1 minggu dan 1 ari berlalu..dah kawen ni memang sibuk le, ditmbah2 plak aku dah ade farinashop.. :)) *



*farinashop tu saya yg punya ^_^!!LETS SHOPPING & BUY WITH US!!! =)) *


seronok rupanya berniaga ni..
mcm2 org aku kenal..
ada yg suruh bungkus cantik2 nak bg adiah kat member la..
ada yg bli 4, 5 helai sampai aku terslh bagi baju(careless ok!!pastu bagi die free je la baju yg salah tu sbb salah aku..rasa nak lempang diri sendiri je time tu, mcm mana la bleh salah bagi customer baju plak kan.huhu)
skrg aku memang berhati2, cek 5, 6 kali order customer sbb tkt salah lagi..

ada yg dah janji dah bank-in duit, sampai sudah x jgk bank-in..

macam2 la..tapi seronok ble ngk duit yg masuk ke akaun aku..hehe =)
alhamdulillah, syukur sgt2..semoga rezeki kami lebih melimpah2..

tapi yg xbestnya aku dpt tau makcik aku sakit..sedihnya ngk die dlm keadaan mcm ni...huhu

semoga cepat sembuh... :((


Jul 14, 2010

wakaka!!wakaka!!

wakaka!!!
wakaka!!!!!wakaka!!!!!
aku bkn ketawa ok, ni nama salah satu group yg ada kat peringkat akhir showdown 2010
mintak2 wakaka menang..
aku nengok start dari audition lagi, sampailah final show ari ni..
diaorg memang patut menang..
sebab diaorg kreatif,
mcm2 diaorg bleh buat..
juri pun ckp xde yang diaorg xbleh buat..
dan yang paling penting diaorg x berlagak mcm group lagi satu tu..

p/s: tapi x berkenan sgt nengok pompuan terkinja2 mcm tu..lagi2 time diaorg lawan battle..xsopanla..huhu.

..selepas pengumuman pemenang..kira2 pukul 11.30 mlm..


sgt skema ayat di atas itu..

tapi x ape..

sebab WAKAKA menangggggg!!!!!!!!!!!!!!!
yeaaaaaayyyyyyyy...

aku plak yg berdebar2 time diaorg battle..time nak umumkan group mana yg menang..
padahal x vote ape2 pun..haha.

xyah kot sebab aku tau ramai yg akan vote wakaka..
sebab wakaka memang bestla..
(walaupun diaorg tertendang slh sorang crew GBC time battle)

battle WAKAKA vs GBC memang aku tunggu2 sebab nak tgk sama ada GBC bleh kalahkan WAKAKA mcm yg diaorang berlagak sgt time battle audition dlu..

dan terbukti GBC x dpt menandingi WAKAKA..

WAKAKA!!!!WAKAKA!!!!WAKAKA!!!(ni adalah ketawa, harap maklum..hehe)


p/s: berlagak + cakap besar = loser

lepas ni mlm rabu aku dah x bererti sebab showdown dah xde..huhuhu




Jul 4, 2010

bola!!makan!!!bola!!!makan!!!

sana sini sinun
bola..
nasib la aku boleh layan..

aku sokong team england..
tapi ble diaorg dah kalah aku sokong brazil plak..
lepas brazil kalah, aku sokong argentina..
argentina dah kalah..
so aku sokong la plak jerman..hehehe :P

tadi gi makan2 ngan budak2 qc..
ada x org yg makan sampai perut die rasa senak2+kembung+rasa nak mc esok..

jawapannya ada..aku la tu..huhuhu..guwe sakit perut byk sgt makan ni..huhu

p/s:best giler makan kat restoran saisaki..ada mcm2..nyum2 ^_^

Jun 26, 2010

yuhuuu =)

yuhuuuuuu..
incik suami dah sihat...
bleh jumpa ari ni..
^_^




Jun 18, 2010

see u tomolow =)

esok..esok..esok ptg

lamanya nak tunggu esok
lmbatnya..lamanya.lambatnya.lama.lambat.lama.lambat.lama.
lambat.lama.lambat.
lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat
.lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat.lama.
lambat.lama.lambat.lama.
lambat.lama.lambat.lama.lambat
.lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat.lama.
lambat.lama.lambat.lama.
lambat.lama.lambat
.lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat.lama.
lambat.lama.lambat
lmbatnya..lamanya.lambatnya.lama.
lambat.lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat.
lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat
.lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat.lama.
lambat.lama.lambat.lama.
lambat.lama.lambat.lama.lambat
.lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat.lama.
lambat.lama.
lambat.lama.lambat
.lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat.lama.
lambat.lama.lambat
lmbatnya..lamanya.lambatnya.lama.lambat.lama.lambat.lama.
lambat.lama.lambat.
lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat
.lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat.lama.
lambat.lama.lambat.lama.
lambat.lama.lambat.lama.lambat
.lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat.lama.
lambat.lama.lambat.lama.
lambat.lama.lambat
.lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat.lama.
lambat.lama.lambat
lmbatnya..lamanya.lambatnya.lama.lambat.lama.lambat.lama.
lambat.lama.lambat.
lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat
.lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat.lama.
lambat.lama.lambat.lama.
lambat.lama.lambat.lama.lambat
.lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat.lama.
lambat.lama.lambat.lama.
lambat.lama.lambat
.lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat.lama.

lambat.lama.lambat
lmbatnya..lamanya.lambatnya.lama.lambat.lama.lambat.lama.
lambat.lama.lambat.
lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat
.lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat.lama.
lambat.lama.lambat.lama.
lambat.lama.lambat.lama.lambat
.lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat.lama.
lambat.lama.lambat.lama.
lambat.lama.lambat
.lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat.
lama.lambat
lmbatnya..lamanya.lambatnya.lama.lambat.lama.lambat.lama.
lambat.lama.lambat.
lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat
.lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat.lama.
lambat.lama.lambat.lama.
lambat.lama.lambat.lama.lambat
.lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat.lama.
lambat.lama.lambat.lama.
lambat.lama.lambat
.lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat.lama.lambat.lama.
lambat.lama.lambat

ur my everything..♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


Jun 15, 2010

Hate YOU more

I dont care if you dont like me =)

kamu cuma anak angkat..so, ada saya kesah..lalala




Jun 10, 2010

saya dah kawen!!!

mulai ari ni nak ubah sikitla. slalunya guna perkataan aku, tapi lepas ni nak tukar jadi saya plak..
motif?? nk nmpk comel dan lemah lembut gemalai..

saya dah kawen..saya dah ade suami..
saya miss husband saya..
husband saya jauh..nun di sana. sian saya ditinggalkan nun di sini..uhuk2 (harap maklum, ni nanges bkn batuk)
saya di sini sebab saya malas nk kemas2 kat umah mak mertua kat kajang...ahak2..
suami saya pun kata xpe, rehat2 je dlu..
nant dah abis mjlis kat rumah die baru la sibuk2 berkemas..
ciri2 pembuli dah ade pada awak yek incik suami..
patutnye awak sorang2 je yg berkemas, saya duk goyang kaki dpn tv..hihihh


saya ni mcm bdk2 kan..
saya nk jadi matang la..mcm mana nk jadi matang ek?? geget2 kaki sendiri bleh buat saya matang x?? :P
tapi..xperlu la matang dibuat2..biarla saya begini, dan matang mengikut arus usia..
kang dah tua baru nak perangai budak2..dah x bleh bezakan mana nenek mana cucu..haha(ok, saya syok sendiri, sendiri buat lawak..sendiri gelak)

p/s: sabtu ni mjlis di rumah keluarga mertua ^_^


Jun 6, 2010

Jodoh kte

utk en.daling yg tersyg..

kte sengaja set kan entri ni di publish pada 06/06/2010
hari perkahwinan kte ngan kamu..

klu ari ni memang kte berkawin(yela, kdg2 kte hanya merancang tapi tuhan yg menentukan)

bermakna kte berdua memang ditakdirkan bersama..
jodoh kte ngan kamu..
alhamdulillah ^_^

hari ini..hari pertama kte bergelar isteri pada kamu

kte sgt bangga sebab jadi isteri kamu

wlpn kamu bkn sape2, x hebat pun di mata org lain

tapi kamu hebat di mata kte

(kte sgt serius mlm ni, kte pun xtau nape..mungkin sebab kte tkt kot ni kan mlm pertama kte..)

ok, miang sebab masa entri ni ditulis kte blum kawin pun..hahaha:p

kte kenal kamu kat UTM
walaupun UTM tu pilihan ke berapa entah dan satu-satunya pilihan tapi allah memang dah tetapkan kte sambung study di UTM..sama tempat ngan kamu-jodoh

course sains (kimia)
klu bukan disebabkan kte ni fakulti yg sama(kamu fizik) mesti kte x pernah sekelas utk subjek TITAS.kamu nmpk kte, sebab kte present ape ntah time tu.kamu kata kte klaka jek time tu, sebab tu kamu suka..(kte dah abis serius dah,tu pun kamu kata kte klaka??)dan sejak tu kamu slalu ngk2 kte, dan nmpk kte kat fakulti sains..oh, kamu tau kte slalu ponteng klas tu..heee :D-jodoh

naz
terima kasih pada naz, sebab nama kte ada kat list kwn naz dlm fs, kamu jumpa fs kte lepas bersusah payah cari (time tu naz bf pada kwn kte)..jodoh

kte gatal
entah nape kte nak pulak layan msj2 kamu kat fs wlpn kte x kenal kamu time tu (mcm ada chemistry antara kte..cewah) slalunya kte benci org duk hai2 kte kat mesej..annoying ok.tp ngan kamu x plak..mgkn sebb ayat kamu lain drpd yg lain..gud job boy..haha.kamu xtau ke kte dah ade bf time tu haaa(konon2 mara la ni) -jodoh

kte renggang
pastu kte msj2 kat phone(time tu kte kwn2 je)sonok oh kwn ngan kamu, msj ngan kamu buat kte sewel sebab gelak kat hp.msj kat fs pun byk gak.kamu dah tau kan kte ade bf time tu (kte bagitau + upload gmbr kte ngan bf sbb xnak kamu mengharap)..
pastu sikit2 kte renggang, x slalu mesej mcm dlu..
kte dgr kamu dah ade gf, kte ty kamu dan kamu mengaku..ok, wish happy utk kamu time tu..
(ble kte dah couple baru kamu cte yg sbnrnya kamu frust ble tau kte ade bf..haha)

konvo
dlm ramai2 org yg berarak keluar dari dewan, kamu nmpk kte..terpernjt kte kamu tegur kte..
x sangka kamu masih ingat kte..
jodoh

lupa tarikh
kamu mesej kte..nasib baik kte still pki no yg sama.kte dah clash ngan bf lama, kamu pun sama dah clash ngan gf-jodoh

huahua
kamu propose kte jd gf kamu..
kte ingat lagi ayat2 kamu time tu..hehe.kamu sgt serius time tu, xde sengal2..
kte berdebar2 ok time tu..haha-
jodoh

ntah ble, tarak ingat
kamu ajak kte tunang..kte xnk sbb konon2 nak kukuhkan kewangan dlu, nak kawin umo 28 ke 29 ke..kononnya la tu..ahaks.
smpikan kamu buatkan cd utk kte, kamu pasang dlm keta time tu..
siap ayat2 melamar utk kte..haha.kamu buat kte terharu.dan allah bukakan hati kte utk bertunang dgn kamu.hilang sudah prinsip kte nak kawin umo 28 ke 29..(pastu kte plak yg xsbr2 nak kawin..owh, malu2.sorok bawah katilla..haha)
-jodoh

06/06/2009
kte tunang...yeah..kte jadi tunang kamu, kamu tunang kte..
x caya nye time tu..
kamu buat syg kte makin mendalam2 pada kamu..
just waiting 4 another 1 step
-jodoh

06/06/2010
hari ni kte dah pun selamat di nikahkan..

syukur alhamdulillah..
kamu milik kte..
alhamdulillah ^_^

hai suamiku..
walau ape pun yg mendatang kte tempuh bersama..
bersama2 kte berdoa semoga kte berdua tetap bahagia, gembira selamanya..
maafkan kte klu ade benda kte salah, kte pun maafkan kamu salah silap kamu(tapi nak merajuk lama2 dlu..hehe)
semoga kte dpt bersama2 kamu di hari tua kte, akhir hayat kte..
(klu kamu pergi dlu dari kte, kte xtau mcm mana sebab kte tau kte xkuat nak hadapi masa tu)


sygggggggggggggggggg kamu..muaaaaahhhhhhhhhhhhhhhh..muaaaahhhhh byk(dah suami isteri xpe kan.. :D )

tarikh entri ni ditulis : 28.03.2010
3.52 am


Jun 2, 2010

4 hari..

Mlm ni nk grk blk kulai..
byk sungguh brg2 yg nk kena bawak ni
xtau muat ke x keta ni nanti..huhu

semoga slmt smpi dan
semoga mjlis aku akan berjln lancar..
sekejap je masa berlalu..
pejam celik dah tinggal lg 4 hari je..

ni update terakhir sebelum aku bergelar isteri..
bukan katak tapi manusia normal.. :P

pada yg sudi dtg..
terima kasih byk2..
maaf klu ada ape2 yg terkurang ke nant..

x kirala layanan ke makanan ke..
atau apa2..

dan doakan semoga jodoh kami berkekalan selamanya..aminnnn




May 30, 2010

rambutmu rambutmu jua

Abu bakar ellahhhhhhhhhhhhh!!!!!!

rmbut comel.

nk potong rmbt mcm u la :D



JJCM

Nak jadi pengacara jalan-jalan cari makan :D



nk balik kulaiiiii..huuuu huuuu

sedihnya..
nk blk kulai..
sepupu aku kawen

nk pegi!!! nk pegi!!!!

mst ramai sedara mara aku berkumpul..
bestnya...
sedihnya x dpt join..

really hate u
sbb ko aku xdpt blk johor..

nk suruh dia kemas2 la..apela..


p/s: rasa nk maki org je klu mara.shit.shit.shit.


hukum berinai

akan berinai begini
.
.
.



bukannya begini
.
.
.

sbb baca kat blog ini

hukum berinai



malula..ngk pelamin org lain suma cantik2, moden..aku punya pelamin biasa2 je..huhu

seminggu je lg akan bergelar isteri org..kena hormat, xleh usik2 incik tunang lg..

(katak tu comel kan :P )

..pasal fb plak..

dah remove org kt facebook..puas ati i..bleh la update status fb sesuka ati..

cthnya sprti ini: i hate u..bkn ko yg lahirkan aku, bkn ko yg lahirkan dia..sibuk ape?? mak dia pun x mcm ko..lalalala

ataupun

ko dh rampas laki die, ko nk rampas anak2 die plak???very the shitla u.hate perampas.

ataupun

ko yg lagi sorang tu,buat berdua yg jaganya sorang jek,pastu nk banyak bunyi plak.ko yg xde maruah berani nk ckp soal maruah ngan org lain.


ataupun

like mother like son.fat & busybody.WTH.


p/s: tetiba rasa mcm ayat tu sgt kejam..tp sgt bagus..
emosi..emosi dan emosi

ggggrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (nmpk garang kan :P)




May 19, 2010

penatla..huhu

cptla 6 jun..cptla 12 jun..
dh pnt ni..




Followers