Dec 29, 2009

hempuk diri sendiri..ayarkkk!!!

yeye..aku tau aku kuat nanges, gembeng, cengeng dan sewaktu dgn nya...

rasa nak tampar diri sendiri jek..x de org nak hantar gi maybank pun nak nanges ke???lempang sedas dua das dlu..haha.

huhh..dah mintak tolong daling anta..x yah nak sibuk2 nak antar aku...huhhh lagi :p

(hebat kan daling sy, bleh plak nak tahan ngan sy yg suke nanges ni..malu2..hikhik)

aku ade cerita nak story ni....

Pada satu petang yg indah tapi x berapa indah..kira indah la jgk..(k, stoppppp it rinaaaa.. =)))

ada la satu hari tu...

aku kat sebelah pemandu..

pemandu tu daling...kitaorg ngah cari parking kat jusco...

tengah daling cari2 parking tu, aku cerita la kat die..

aku : " ari tu kan daling, syg gi kat mines, parking die canggih..ade lampu2..kalau ade keta kat tmpt parking tu lampunya merah, kalau xde keta kat ctu lampunya hijau..haaa, canggih kan.... (belagak gler..haha) "

daling senyum2...

aku : " ooo, dah tau eh "..sambil aku gelak2

daling : " kan syg gi ngan daling..hihi "

aku: waaaaa...rasa nak gelak guling2 pun ade...haha.

salam sayang
~ rina~

Dec 27, 2009

Sila la sibukkan diri

Skrg ni memang kena sibukkan diri sendiri..

5 bulan lebih lagi majlis (i'allah)..pejam celik sekejap je kan...

Jadi jari jemari ni kena la bersedia dgn ini.

Kata nak hasil dari tgn pengantin sendiri..


** salah satu yg akan dijadikan door gift**

tapi nak kena bli byk lagi sapu tgn mcm ni..

Ni hasil dari Nilai3.. Kena rajin survey harga..

Yg ini, 50 pcs rm15..kedai2 yg lain rm17, rm18 pun ada..tapi ari tu pergi kedai yg sama 50 pcs dah rm18 plak..

Siap soal selidik en. tunang, btl ke ni??btl ke x ni???cuba igt btl2 mana satu kedainya..

**boleh bersikap keji sikit sebab dah pesan kat tunang kena ingat kedai tu, nanti nak dtg lagi beli sapu tgn kat ctu..padahal diri sendiri malas nak ingat..hehe**

cek tag kat plastik tu memang kedai yg sama...oo, kedai ni ber mood yek..kejap mahal, kejap murah..tak maooo kawan dah..huhh


**bunga pahar yg dah siap**
siap beli..hehe

malam khamis ni nak balik johor, uruskan pasal mak andam plak..kena tempah awal2, kang baju yg aku nak tu..org lain dah cop...

bawak la apa2 brg yg oleh dibawak balik dlu (beg door gift ke, bunga pahar ni ke)

semoga selamat sepanjang perjalanan..

sedih la, baca tentang bas accident yg korbankan 10 nyawa tu.. :(

selak2 majalah lama ternampak gmbr ni..ni sape ni, mcm muka aku jek...haha.



** berminat la dgn ukiran inai ni ^_^ **

laptop ni baru je di format, abisla semua gmbr2..x back up plak tu..sedih2...lepas ni nak bli hard disk, bleh back up gmbr2 aku..kurang asam punya virus, buat laptop aku hang..huhhh..

nasib baik ade tukang format yg tak bertauliah.. **en.tunang tercyggg**

nak harap diri sendiri malas ok..hikhik (ketawa malu2)

salam penuh kemalasan

sebab penyebab ckp begitu....balik dating lepas tu mengadap laptop dari tadi...

yeye, i nak gi mandi la niiiii

~rina~


Dec 26, 2009

Dinnerrr

Company aku buat dinnerrrr..

** sgt bangga memberi org door gift..haha**

see, baju i biasa2 ajek ^_^



** dlm dewan**

** ajk **


**bergmbr seblm acara bermula**

**motif tersirat utk gmbr ni >> aku ade di muka pintu**

** meja kami **

gmbr mknan xde yek..xmau korang terliurrrr..hehe

gmbr persembahan2 xde..sebab malas..

gmbr pemenang2 lucky draw pun xde, sebab aku x dpt langsunggg..hihi.

gmbr band yg nyanyi mlm tu pun xde..sebab jeles suara aku x sedap..sedap sikit2 jek..haha.





acara sebelum balik...makannnn..ehmm2, salah...

makannnn lagiiiiiiiiiiii..baru btl..hehe.


salam sayang

~rina~

Dec 22, 2009

Sedihnyeeee =(

Tadi aku mimpi..baring2 pastu tertido, maghrib2 plak tu...bukannye sengaja (cewah alasan..tapi sungguh, x sengaja pun..tau2 dah malam).

Aku mimpi kitaorg bertiga..xtau la sape, jalan2...pastu salah sorang tu bawak pergi ke kwsn kubur..rupanya ke kubur arwah atuk aku...ape maknanya?
nak ingatkan aku supaya berdoa untuk die ke?? ke sebab aku dah lama x lawat kubur die..

Sedih..arwah atuk aku pernah jaga aku time kecik2 dlu..kira kitaorg rapatla..

semoga die ditempatkan dikalangan org2 yg beriman..aminnnnnn..

Bertukarrrrr...

Dengan kuasa bulan akan menghukum muuuu...jeng..terus jek bertukar.
Giler, tetiba je teringat dialog kartun sailormoon...huaahaha.
Aku baru je tukar layout blog aku ni..
Ade yg perasan ke???
Ke xde...hihihi.
Gmbr anak ayam tu ok ke??
Ke nampk x cute langsung..huhu.
Gambr aku ngan tunang dah di ganti ngan anak ayam..Saje je bagi peluang anak2 ayam ni glamor..senyummm semua wahai anak2 ayam... =))))

Dec 20, 2009

..Dinner sudah berakhir..lalala

Ok, malam dinner sudah habis...

Baju dinner aku ok2 la..xdela terlalu meriah sgt, xde la terlalu x meriah sgt..ramai lagi yg lebih advance dari aku..jadi xdela malu sgt terover2 kan.. ^+ ^.

X dpt lucky draw pun..(xde perasaan pun, sebab memang selalu xdpt pun benda2 mengarut mcm ni..cewahh ayat org pasrah..haha)

makanan ok..ade byk pilihan..amik2 makanan, duduk pastu makan..amik2 makanan duduk pastu makan..tula keje aku..hehe.

congrat to ummi >> dpt lucky draw + best dress ^_^ ( tumpang gembira sebab kwn aku yg dpt...hihi)..dia ni memang slalu dpt lucky draw..uit, sudah2 la tu..taun depan fuh2 kan sikit lucky ko tu kat aku..ahaks.


Ari ni, gi wedding khairul plak kat Johor..

~Selamat Pengantin Baru Khairul & Nisa.. ~

Dec 12, 2009

Penat

Baru balik dari melaka..penatnye..
jem gler kat melaka tadi.. penat sungguh aku..cewah, mcm aku plak yg bawak keta..haha.
lenguh2 kaki aku..badan aku pun sakit2..ni sume sebab gile berenang kat swimming pool la ni..
dari kul 7.30 pagi sampai kul 10 duk berendam dalam tu blaja berenang, mana x sakit kaki..
aku dah pandai berenang la skang..tapi sikit2 je la.

Bleh la kalau nak selamatkan org lemas..xpasal2 ade org lain yg kena selamatkan kitaorg plak..hihi.

Dec 10, 2009

Baju Dinner

Yeye..dah dpt baju utk dinner..so, misi tercapai ^_^

x sia2 aku penat2 jalan kat pasar malam tu..
sape2 yg duk area cheras atau yg sewaktu dgnnya atau yg x sewaktu dgnnya msti tau pasar malam kat area tmn connaught tu kan..panjang gler pasar mlm nye...ramai gle org2..peniaga kat ctu ckp, pasar malam ni tutup kul 12 lebih.


tapi sumenya peniaga cina..disebabkan nak cari baju dinner punya pasal, terpaksala redah jugak..nasib baik la jumpa baju yg berkenan kat hati, kalau x buat penat jek..

tima kasih utk en.tunang sebab sudi teman.. ^_^

p/s: dah jumpa ini kat watson semalam...
harga =RM58.50 selepas less. Harga asal dalam RM70 lebih kot..mahal2, harap2 berbaloi2 la..harga kat guardian x cek lagi..lebih kurang la kot agaknya..

esok sampai ari ahad ade QC party kat A'Famosa resort..ermm, best ke ek???

tapi x kemas2 baju lagi ni ^_^

Dec 9, 2009

..mission..

misi : Bulan depan nak beli ini...scar serum palmers.


search google tadi mcm bagus jek produk ni utk hilangkan scar2 kat muka..ade vit E. kena try ni..kat guardians ade kot agaknye...nanti gi survey2 harga dlu..

misi minggu ni: Nak beli baju dinner..yuhuuu ^_^

wedding mission: Baju warna pink + biru..memang xbleh lari la dgn warna pink..walaupun rasa mcm dah menyampah tapi aku rasa warna tu mcm wat aku nampak lip lap gitu..haha.

Pelamin warna biru putih + pink sikit2..

Cadar dan hiasan bilik biru + putih..(dah ade)

Khemah warna biru jek cukup kot..kalau campur2 biru pink kang org pening kepala plak kot..mcm menyinar sgt jek..mungkin letak pink pun sikit2 jek kat bahagian bwh je ke..memandai2 plak aku..ahaks.

Ari tu dah ngk baju wedding kat mak andam..baju die yg warna biru putih mcm x menyerlah sgt jek, pastu terpandang baju warna biru pink, mcm lawa..hehe. i 'allah kalau xde aral bulan depan gi booking baju tu..kena cepat2, kang org lain dah booking dlu..huhu.

ade lagi 5 bulan lebih, skang tengah prepare utk bakul telur..harap2 semua berjalan lancar.. ^_^

p/s: doakan kami yek =))

Dec 5, 2009

04 december (^_^)

4 december is my birthday =D
meh nyanyi...hepi birthday to me....hehe.
dah 25 tahun umur aku...
syukur masih lagi sihat walafiat..syukur masih lagi dikelilingi org2 tersyg..
tima kasih pada kwn2 aku yg wish, tima kasih pada kak haz dan housemate aku..susah2 jek celebrate, suke2..hihi.

kek dari kak haz..

tima kasih jugak utk hadiah ni..

leh wat raya taun depan =D


utk budak2 lab aku jgk..tima kasih wat suprise (walaupun sebenarnya dah ternampk kek tu dlu..hehe)

dpt cheese cake =D

dan tima kasih jugak utk daling!!!!!!!!!!! =D


suma ni daling yg bagi..byk kan..hehe

sebelum tu die dah bagi pasu ngan love byk2 tu ngan kad...

lepas tu die benti kat shell, pastu die gi kat bonet amik sume hadiah2 tu..gelak besar aku..x sangka la plak kan dapat hadiah byk2 mcm ni dari die...

patutla sebelum tu tanya aku.. "syg suka tak dpt hadiah?"

mstila aku jwb suke kan...hehe.

suka sgt ayat die... "daling suka kalau syg gembira"

tima kasih daling..love u soooooooo much (^_^)


lepas bukak sume hadiah2 tu..penat owhh..hehe.

Nov 29, 2009

LEmBu

kata hari raya haji..tajuk pun mestila ade mcm2 hari raya haji gak kan...hihi.raya haji kali ni aku balik batu pahat, balik kulai, balik kluang..

batu pahat tu umah family encik tunang .. abisla hilang keserian aku, blum kawin dah gatal2 nak beraya umah mertua..
tapi bukan salah aku owhhh.. kitaorg gerak dari selangor kul 10 malam..sampai johor dah kul 3 pagi..gi ngan family die tapi asing2 keta la..

itu baru sampai batu pahat..kalau gi kulai mlm tu gak...kul bape la baru sampai kulai..

ade kang kitaorg tido hari raya tu kan..lagipun encik tunang nak nengok lembu dikorbankan(pokcik beliau mengorbankan lembu itu) kat kg die..

jadi aku ade kat batu pahat tu sampai pukul 2 petang (ke 3 ptg ekk..lupala..huhu).tolong ape2 yg patut, nengok lembu disembelih..basuh2 pinggan..potong2 bawang..memang rajin gle la diri aku ketika itu kan..haha

lepas tu gi umah mkcik aku kat simpang..pastu gi sama2 ngan diaorg ke umah nenek aku kat kluang...rindu siot kat nenek aku..hoho.

pastu tunjuk2 minyak wangi..*seronoknya stok minyak wangi aku habis, nanti nak gi amik stok baru*

korang pun jualla, memang boleh untung..mkck aku baru letak kat kedai die dah ade org beli..mak aku pun dpt jual byk kat kwn2 die...berbaloi2 wa ckp lu...haha

skang ni aku dah selamat sampai di selangor...* syukran2 (^_^) *

esok aku cuti lagi..aku kan penat duk kat sebelah pemandu..cutila lama2 sikit...hihi.





Followers